Mysterybox: review van een superleuke verrassing!


De mysterybox. Dit concept zag ik een aantal weken geleden voor de eerste keer voorbij komen. Een nieuwe trend die overgewaaid is uit Amerika. Als je houdt van verrassingen is dit echt iets voor jou. Je bestelt een mysterybox van een bepaald bedrag (bijvoorbeeld van €60, €150, €200 of €300). Vervolgens stellen de eigenaren van de webshop speciaal voor jou een leuke doos samen met allerlei spulletjes uit de winkel. De waarde van de doos is altijd hoger dan het bedrag wat je ervoor betaald. Door middel van enkele vragen kun je je wensen doorgeven. Bijvoorbeeld de leeftijd van je kindjes en jongen/meisje. De rest laat je aan de webshop over! 

Het mysterybox concept kwam ik de eerste keer tegen op een Facebook pagina voor jonge moeders. Iemand schreef een enthousiaste review over de box van de webshop hipengroen.nl. Nieuwsgierig als ik ben, moest ik natuurlijk even kijken in deze voor mij nieuwe webshop. Wat een ontzettend leuke spulletjes! Erg fijn is het bijkomende voordeel dat deze shop je op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier wil laten kennis maken met alle ‘groene’ en bewuste keuzes die je als ouder tegenwoordig kunt maken. Niet meer klakkeloos doen wat iedereen doet, maar met aandacht en zorg het beste aanbieden aan je kleintje. Eerlijke materialen, vrij van schadelijke stoffen. Dat spreekt mij wel aan als nieuwbakken mama! 

Aangezien we voor manlief een nieuwe drager nodig hadden, had ik een mooi excuus om contact op te nemen met de webshop. Ik was erg benieuwd of ze ook een mysterybox konden samenstellen rondom enkele specifieke wensen. Want ik wilde het concept graag proberen, maar ben ook erg kritisch en weet precies wat ik wel en niet wil. Dat leek me geen goede combinatie voor een mysterybox. Via de berichtentool van de webshop op Facebook nam ik op zaterdagmorgen om 07:00 uur contact op. Uitslapen is er niet meer bij met een kleine, haha. Tot mijn verbazing kreeg ik binnen vijf minuten een enthousiast berichtje terug van Nathalie, de eigenaresse van de webshop. Het was geen probleem om enkele concrete wensen door te geven en ze maakte met liefde een box voor ons. Wat leuk! 

Na een paar nachten slapen besloten we voor een mysterybox van €200 te gaan. Een flink bedrag! Maar dat kwam vast goed met alle mooie spullen in de shop. Tevens gaf het me een goed gevoel dat ze zo positief reageerde op mijn verzoeken wat we sowieso wilden hebben. 

Na de bestelling kon het wachten beginnen. Ik was zo zenuwachtig, niks leuker dan de voorpret van de verrassing die je te wachten staat. Na een paar dagen kwam de box binnen met erop het kaartje ‘today is your day’! Daar werd ik al helemaal blij van. Ik moest nog een halve dag wachten totdat manlief thuis kwam uit zijn werk. De box stond me vanaf de tafel steeds uit te dagen. Wat een voorpret! En wat duurt de tijd dan lang!!! 

Maar het was het wachten waard! Wat een enorm leuke box had Nathalie voor ons samengesteld! Het begon al met een lief handgeschreven kaartje waarop ze ons veel plezier wenste met het uitpakken. Een persoonlijke noot die je niet vaak meer meemaakt, maar je wel meteen een goed gevoel geeft! Plezier hadden we zeker! Het uitpakken was echt een feestje. We vielen van de ene verrassing in de andere verrassing. Je kon goed merken dat de doos met veel liefde is ingepakt. En écht alles wat in de box zat was leuk en vooral ook bruikbaar. We kregen onder andere de Tula met baby inzet voor manlief. Daarbij kwam een draagcover van fleece voor als het wat kouder is. Twee natuurrubberen spenen en een badeendje van Hevea. Tegen de onvermijdelijke pijntjes van het doorkomen van de tandjes straks tandenolie, een barnstenen en een iriswortel kettinkje. En een bijtring die perfect past bij de kleuren van de Tula. Ook zat een een stick in met een zalf tegen luieruitslag en last but not least een mooie houten rammelaar van Grimm. Wow! Zoveel handige spulletjes en zo goed meegedacht met de leeftijd van onze kleine meid. Alles bij elkaar was de waarde ook nog eens veel meer dan we ervoor betaalt hadden. 

Het klinkt erg materialistisch, maar dat zijn we absoluut niet. Een mysterybox bestellen is gewoon een leuke manier om jezelf en je gezin te verwennen en om kennis te maken met allerlei nieuwe (in ons geval duurzame) producten. Ook is het concept handig als je wel ongeveer weet wat je wilt, maar niet goed kunt kiezen. In ons geval dus de Tula, waarbij de print en de kleur ons niet zoveel uitmaakten. 

Ook nieuwsgierig geworden? Probeer het gewoon! Je krijgt er absoluut geen spijt van. Er zijn meerder webshops waar je deze mysterybox kunt bestellen. Ik heb onze box besteld bij Nathalie van de webshop hipengroen.nl. Een absolute aanrader! We gaan nu weer sparen om over een tijdje onszelf weer eens te verrassen met een mysterybox. Het leuke is dat je altijd meer krijgt dan het bedrag waarvoor je bestelt. De volgende keer bestellen we zeker weer bij Nathalie. 

Ps: ik heb deze blog geheel uit eigen beweging geschreven, omdat ik zo enthousiast ben en mijn tevredenheid graag deel. Deze blog is dus niet gesponsord of betaald! 

Wil je meer van mijn avonturen als mama volgen? Volg mijn dagelijkse belevenissen dan op Instagram of Facebook via @mamaopavontuur!